lauantai 18. helmikuuta 2017

                        Pehmeät omena-vanilja sarvet








5 ½ dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
2 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
½ tl suolaa

Väliin:
50 g vaniljakreemijauhetta
1½ dl vettä
omenasosetta

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
Raesokeria

1. Sekoitavehnäjauhot ja pehmeä rasva käsin ryynimäiseksi seokseksi.
2. Liuota kylmään maitoon hiiva sekä suola ja sekoita jauho-rasvaseokseen. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan levätä kylmässä noin 15 minuuttia.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kolmeksi. toista tämä vielä 2 kertaa. Anna taikinan levätä kylmässä 15 minuuttia.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat pyöreähköiksi, halkaisijaltaan noin 30 cm levyiksi.
5. Leikkaa taikinapyörällä levy kahdeksaan osaan.
6. Vatkaa vaniljakreemi ja vesi noin 3 minuuttia.
7. Levitä täyte leveälle osalle kääri rullalle alkaen leveimmästä päästä. Taivuta sarviksi pellille leivinpaperin päälle. 
8. Anna kohota.
9. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista sarvia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

1 kommentti: