torstai 2. helmikuuta 2017

                                  Runebergin torttu









200g margariinia tai voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
½dl jauhettuja manteleita
1 dl korppujauhetta tai piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
(1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)

Väliin:
1-1½ dl vadelmahilloa

Pinnalle:
½- 1 dl mantelirouhetta

Koristeeksi:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
½ -1 rkl maitoa
(hasselpähkinöitä)

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Jos haluat, lisää karvasmanteliöljy.
4. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Paina sormella taikinaan syvennys ja pane nokare vadelmahilloa syvennykseen. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti