maanantai 17. huhtikuuta 2017

                                         Bebe-leivokset






Pohja:

200g voita
1½dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
4tl perunajauhoja
3½ rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
175g voita

pomada:
450g sokeria
100g vettä
90g glukoosisiirappia
tarvitset myös digitaalisen lämpömittarin

Voit tehdä kuorrutteen myös tomusokerista ja vedestä.


Vatkaa voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperille ½cm paksuksi levyksi.  Paista uunissa n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Levitä täyte pohjalle. Nosta jääkaappiin kunnes täyte on jähmettynyt.

Valmista pomada videon ohjeen mukaan:) tai tee tomusokerikuorrute.  levitä nopeasti täytteen päälle, anna jähmettyä ja leikkaa pieniksi paloiksi. säilytä leivoksen jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti