maanantai 1. toukokuuta 2017

                                       Mustikkaruudut



         



Noin 20 kpl

Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
200g jääkaappikylmää voita
2 munaa

Kaurapeite:
75 g voita
2½ dl kaurahiutaleita
1½ dl raakasokeria

Täyte:
2 rkl perunajauhoja
4 dl pakastemustikoita

TEE NÄIN:
1.Pohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa.
2. Paloittele voi ja nypi jauhoseokseen. Lisää munat ja sekoita taikinaksi.
3. Painele taikina voidellulle tai leivinpaperoidulle uunipannulle (noin 20 x 30 cm).
4. Kaurapeite: Sulata voi. Sekoita voi, kaurahiutaleet ja raakasokeri massaksi.
5. Täyte: Kääntele perunajauhotpakastemustikoiden sekaan. Levitä mustikat taikinan päälle ja lopuksi kauraseos marjojen päälle.
6. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin viipaloit kakun ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti