maanantai 6. maaliskuuta 2017

                            Sitruunainen tiikerikakku







12-14 palaa

3 munaa 
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
100g voita
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 ½ rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
noin 25g sulatettua tummaa suklaata

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Kääntele jauhoseos taikinaan.
2. Sulata voi ja sekoita se maitoon. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste toiseen ja kaakaojauhe toiseen taikinaan.
4. Kaada vaalea taikina voideltuun ja leivitettyyn, noin 1 ½ litran vetoiseen leipävuokaan. Valuta suklaataikina päälle ja sekoita ne toisiinsa varovasti haarukalla.
5. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
6. Kuorrutus: Halutessasi valuta sulatettua suklaata kakun päälle ja anna sen jähmettyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti