lauantai 19. marraskuuta 2016

Mureat mokkaneliöt




pohja;
125g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

kuorrute:
½ dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

pinnalle:
tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.

Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle 20x30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi.Ota liedeltä ja sekoita veteen pikakahvijauhe.

Sekoita kahvin joukkoon keltuainen. Lisää kattilaan voi ja tomusokeri. Nosta takaisin liedelle ja jatka sekoittamista,kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut joukkoon.

Jäähdyttele seosta muutama minuutti. Paloittele sitten joukkoon valkosuklaa ja sekoita,kunnes kuorrute on tasaista.

Levitä kuorrute pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa levy neliöiksi.Ripottele pinnalle tomusokeria. Säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti