tiistai 15. marraskuuta 2016

                                        

                                           Tikkarit



3 dl sokeria
1 dl Dansukker glukoosisiirappia
3 rkl vettä
aromiainetta

Lisäksi tarvitset digitaalisen lämpömittarin,leivinpaperia,tikkaritkkuja,
koristerakeita ja väriainetta jos haluat värjätä tikkarit

- Mittaa kattilaan sokeri,
glukoosisiirappi ja vesi
- Laita leivinpaperi valmiiksi 
pöydälle/tasolle,ota myös tikut ja
 koristerakeet lähettyville
- Kuumenna seosta,sekoittele kunnes
 sokeri on sulanut 
- Pyyhi kattilan reunoja sisäpuolelta
veteen kastellulla sudilla niin sokeri
ei kiteydy kattilan reunoille


- Seuraa lämpötilaa mittarista,kun
seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan 
siirrä kattila pois levyltä
- Lisää aromiaine määrä riippuu
aromiaineen vahvuudesta,jos et ole 
varma kuinka vahvaa käyttämäsi
aromiaine on niin laita mielummin
liian vähän
- Tässä vaiheessa lisää myös väriaine jos haluat
- Kaada tikkariseosta leivinpaperille
halutun kokoiseksi tikkariksi
- Kaada kerralla vain muutama
tikkari,jotta ehdit laittamaan tikun ja
koristeet ennen kuin seos jäähtyy

- Varo koskemasta kuumaan karkkimassaan
- Jos seos kerkeää jähmettymään
ennenkuin saat koko satsin tehtyä ,
niin voit lämmittää sitä pienellä lämmöllä uudestaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti