sunnuntai 25. joulukuuta 2016

                                        Brita-kakku



  
pohja:

 125g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

päälle:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

täyte:
3 dl vatkattua kermaa, banaania

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää joukkoon keltuaiset.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä maidon kanssa voi-sokeri vaahtoon.
4. Levitä taikina pellille.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6. Lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten.
7. Lisää vielä vaniliinisokeri.
8 levitä marenki taikinan päälle pellille.
9. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa 15-20 min.
10. Anna jäähtyä.
11. Vatkaa kerma ja pilko banaanit.
12. Leikkaa kakku keskeltä kahtia levitä toiselle puoiskolle täytteet ja nosta toinen puolisko pääle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti